Kırmızı Kinoalı ve Kuru Yemişli Bakliyat Salatası
Kırmızı Kinoalı ve Kuru Yemişli Bakliyat Salatası
- 1 su bardağı haşlanmış kırmızı kinoa
- 1 çay bardağı haşlanmış siyah fasulye
- 1 çay bardağı haşlanmış maş fasulye
- 1 adet kırmızı pancar
- 1 adet havuç
- 3-4 adet kırmızı ve sarı renkli cherry domates
- 1 yemek kaşığı file badem
- 1 yemek kaşığı kırık ceviz
- 2 yemek kaşığı doğal nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Fesleğen
- Zerdeçal
- Himalaya Tuzu / Kaya Tuzu
Yapılışı:
Kinoa, siyah fasulye, maş fasulye ve pancar haşlanır. Pancarlar küp şeklinde doğranır. Havuçlar soyulduktan sonra yatay biçimde kesilerek tavada çok az yağ ile sotelenir. Hafif sert kalacak şekildeyken ocaktan alınır. Hazırlanan tüm malzemelere badem, ceviz ve soslar ile baharatlar da eklendikten sonra homojen bir karışım elde edilir.