Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
1. Keçiboynuzlu Fit Kek
Malzemeler:
- 100 gr keçiboynuzu tozu
- 3 yumurta
- 3 olgun muz
- Doğal vanilya tozu
- Kuru üzüm
- Pirinç fıstık (ceviz ya da fındık da kullanabilirsiniz)
Tüm malzemeleri kek yapar gibi çırparak karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15–20 dk pişirin. Bir bıçak yardımı ile kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
2. Kakaolu Mousse Kek (2-3 kişilik)
Malzemeler:
- 1 adet olgun muz
- 1 tatlı kaşığı doğal kakao
- ½ çay kaşığı doğal vanilya (toz ya da sıvı)
- 1 yumurta
Malzemeleri karıştırdıktan sonra isteğe bağlı olarak daha fazla tatlanması için keçiboynuzu özü, bal ya da splenda atabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı borcama koyup fırında yaklaşık 15-20 dk kadar pişirin. Sonra afiyet olsun ☺
3. Fırında meyve tatlıları
Malzeme alternatifleri:
- Ayva, armut, elma, anjelika erik
- Bal
- Ceviz
Dilediğiniz meyveye karar verdikten sonra meyveyi ikiye ayırıp direkt fırına verin. Meyvenin yumuşaklığına göre 10 dk ile 25 dk arasında pişirin. Çıktıktan sonra biraz soğumasına izin verin ve bal ve cevizle süsleyin.
4. fit balkabağı tatlısı
malzemeler:
- balkabağı
- keçiboynuzu özü
- ceviz
tencereye su koyup kaynatın ve kaynadıktan sonra içerisine 1 çorba kaşığı keçiboynuzu özü katın. hazır soyulmuş ya da kendi soyduğunuz balkabağı dilimlerini keçiboynuzu özü karıştırdığınız suyun içerisinde hafif yumuşayana kadar kaynatın. Balkabaklarını çıkarıp bir 10 dk kadar da fırınlayın. Servis için dilerseniz üzerine keçiboynuzu özü ya da bal ve ceviz kullanabilirsiniz.